Hoe de val van Palmyra het nieuwjaarsbestand mogelijk maakte

IS-strijders schieten op vluchtende soldaten nabij Palmyra, beeld: IS-persbureau Amaq
29 dec 2016

“De bevrijding van Tadmoer (Palmyra) is een belangrijk succes en bewijst de effectiviteit van de door het Syrische leger en haar partners gekozen strategie in de strijd tegen het terrorisme,” zei de Syrische president Bashar al-Assad trots tegen Franse diplomaten toen Palmyra in maart 2016 veroverd werd op Assad, na een zware wekenlange strijd en zware bombardementen door de Russische luchtmacht. De weken die volgden, verstevigde het Syrische leger haar positie door vrijwel alle strategische heuvels en bergjes in de buurt van de stad te veroveren. Desondanks duurde het recente en geslaagde IS-offensief om de stad te veroveren minder dan een week. Toen bleken Rusland en het Assad-regime plots wel oren te hebben naar een wapenstilstand.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *