Is de verovering van Deïr ez-Zor de schuld van het westen?

Een militair van het Syrische leger (SAA) verdedigt Deïr ez-Zor tegen IS
18 jan 2017

Het is vermoedelijk slechts een kwestie van tijd voordat IS de stad Deïr ez-Zor verovert. Maandag 16 januari veroverde IS de weg tussen de hoofdstad van de gelijknamige provincie en het vliegveld, waardoor de laatste aanvoerlijn van soldaten, wapens en voedsel is afgesloten. Hoewel oorlog moeilijk te voorspellen is, is de situatie voor de bevolking van Deïr ez-Zor en de soldaten daar nu wel erg nijpend. De trieste werkelijkheid is dat IS vermoedelijk na verovering een slachting in de stad aanricht, met name onder de soldaten en militieleden en onder alle groepen die IS uit de weg wil hebben. Nog voordat het zover komt, en ik hoop dat dat nooit het geval zal zijn, wijzen sommige twitteraars en media de schuldige al aan: het is het westen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *